Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Světové setkání rodin 2022


Z diecéze , Z Vatikánu , Ze světa
Datum:

Sledujte společně s námi přenos z 10. světového setkání rodin a přijměte pozvání na akce pořádané v souvislosti s vyvrcholením Roku rodiny Amoris laetitia.

Významnou událostí nadcházejících dní letošního roku je X. SVĚTOVÉ SETKÁNÍ RODIN, které se uskuteční v Římě ve dnech 22.–26. června 2022 jako vyvrcholení Roku rodiny Amoris laetitia.

Centrem setkání zůstane pořadatelské město, jak bývalo zvykem, současně budou probíhat decentralizovaná setkání na dalších místech v diecézích po celém světě. Světové setkání rodin, které je největším setkáním katolických rodin na světě, se obvykle koná každé tři roky. Zatímco předchozí setkání přilákaly obrovské davy lidí – v roce 2015 se papežovy závěrečné mše při 8. světovém setkání rodin ve Filadelfii zúčastnilo více než milion lidí – organizátoři letošní akce omezili osobní účast na 2 000 rodin kvůli pandemii COVID-19. Organizátoři letošního setkání doufají, že mnoho rodin z celého světa se červnové akce virtuálně zúčastní tím, že si naladí online přenosy a živé streamy všech promluv a katechezí.

Nabízíme možnost sledování programu nadcházející události a přenos v médiích. Na
diecézních stránkách naleznete odkazy s konkrétními informacemi spojenými se světovým
setkáním rodin: https://www.bihk.cz/biskupstvi/centrum-pro-rodinu/svetove-setkani-rodin….

V rámci Světového setkání rodin, které se letos uskuteční ve stejném čase také v diecézích po celém světě, bude v sobotu 25. června 2022 otec biskup Jan Vokál sloužit mši sv. pro skupinu rodin s dětmi v klášteře Školských sester sv. Františka na Hoješíně - na kterou jste srdečně zváni. 

Sledujte tedy společně s námi program nadcházející události a přenos v médiích.  V následujících odkazech vám nabízíme konkrétní informace spojené se světovým setkáním rodin. 

HARMONOGRAM:   https://zpravy.cirkev.cz/vatikan-predstavil-program-cervnoveho-svetoveh…

PROGRAM TV NOE:   https://www.tvnoe.cz/program?date=2022-06-26

ŽIVÝ PŘENOS TV NOE:   https://www.tvnoe.cz/porad/34962-mse-svata-s-papezem-frantiskem-u-prile…

ŽIVÝ PŘENOS:   https://www.youtube.com/watch?v=scDMdBWByRs

MODLITBA:   https://www.rodiny.cz/oficialni-modlitba-k-10-svetovemu-setkani-rodin-2…

HYMNA:   https://www.youtube.com/watch?v=azxWQhz2xzA

MŠE SVATÁ:   https://www.tvnoe.cz/porad/34962-mse-svata-s-papezem-frantiskem-u-prile…

---

V rámci světového setkání rodin pro vás naše Centrum pro rodinu připravilo v měsíci květnu diecézní POUŤ RODIN 2022  a "Den s Charlesem de Foucauld".

Dále Vás zveme na konferenci na téma CESTA KE STABILITĚ RODINY, kterou pořádá Rodinným svaz ČR dne 16. června 2022 v Praze. Bližší informace a přihlášky ZDE:   https://www.rodinnysvaz.cz/.

Mše svatá s biskupem Janem na Hoješíně u Seče v sobotu 25. června 202210:00 hod.:  https://www.bihk.cz/aktuality/zpravy/zaver-roku-rodin-s-biskupem-janem-….

Na setkání rodin se pak můžete těšit v sobotu 13. srpna 2022, kdy v rámci celostátního setkání mládeže bude tento den věnován rodinám. Bližší informace a program ZDE:   https://celostatnisetkanimladeze.cz/index.php/program/.

Tradiční Víkend pro rodiny, který bude také příležitostí k setkání rodin s dětmi, proběhne ve dnech 23. - 25. září 2022 na Hoře Matky Boží v Králíkách. Těšíme se na Vás!  Bližší informace již brzy na našich webových stránkách.  

---

Milí příznivci Centra pro rodinu,

při příležitosti světového setkání rodin jako vyvrcholení Roku rodiny Amoris laetitia jsme pro Vás připravili příspěvek na pokračování, který si budete moci přečíst v měsíčníku Adalbert - počínaje číslem 7/8 2022. Věnovali bychom se apoštolské exhortaci papeže Františka Amoris laetita (Radost z lásky), konkrétně čtvrté kapitole s názvem: "Láska v manželství - naše každodenní láska."

Těšíme se na Vás nejen při těchto zamyšleních, která nás mohou na naší společné životní pouti v následování Krista spojovat, ale také na jakékoli příležitostné osobní setkání živé.

Srdečně Vaše Centrum pro rodinu!