Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Klášterem od sklepa po půdu


Z diecéze
Datum:

Startují v broumovském klášteře oblíbené prohlídky Od sklepa po půdu.

Mimořádné prohlídky klášterních interiérů „Od sklepa po půdu“ zavádějí návštěvníky jednak do klasických historických prostor – klášterní knihovny, refektáře i kostela sv. Vojtěcha, ale zároveň také odhalují místa, která jsou při běžných prohlídkách nepřístupná. Jde o prostornou barokní půdu, která přímo dýchá staletími, a také rozlehlé sklepní prostory sahající v podzemí až k řece Stěnavě. Součástí prohlídek jsou i revitalizované Opatské sály nebo prostory Domu hostů – bývalé mnišské cely, kde je celoročně možné se ubytovat.

Předností prohlídek Od sklepa po půdu je jejich délka, trvají 2,5 hodiny a díky tomu mají návštěvníci možnost nahlédnout do života kláštera v mnohem širším rozsahu. Dozvědí se, jak fungoval běžný život v klášteře, jak mniši hospodařili a uvidí také širší architektonickou stránku objektu.

„Prohlídky Od sklepa po půdu jsou pro návštěvníky atraktivní, protože dovolují nahlédnout do tajemných klášterních zákoutí, běžně skrytých, kam se člověk jen tak nedostane. A mnoho návštěvníků se vrací, zažít je ještě jednou,“ říká vedoucí prohlídkového okruhu Jakub Šafář.

Prohlídky se uskuteční v těchto termínech: 13. a 27. ledna, 10. a 24. února, 9. a 23. března, vždy od 10 hodin. Vstupné pro dospělé je 350 korun, snížené vstupné je 300 korun. Prohlídky je nutné rezervovat na emailu prohlidky [at] klasterbroumov.cz či na telefonu 733 739 726, neboť maximální kapacita skupiny je 35 osob.