Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Církev chce vést mladé k diskusím


Z diecéze
Datum:

Čtyři tisíce mladých katolíků se sešlo v Hradci Králové.

Účastníci největší akce pro mladé křesťany zaplnili Hradec Králové. Sedmý ročník Celostátního setkání mládeže začal v úterý 8. srpna. „Do vize církve papeže Františka toto setkání dobře zapadá. Ukazuje, že naše Církev slouží a splňuje, že má vycházet ven ze svých chrámů a sakristií,“ vysvětlil na tiskové konferenci význam této akce generální vikář královehradecké diecéze Mons. Jan Paseka. Služba Církve se podle něj ukáže například v pátek, kdy účastníci budou svědčit o své víře svými skutky. V pátek rovněž Církev vyjde ven velkým koncertem na náměstí.

Mladí křesťané od 14 do 26 let na CSM nyní prožijí necelý týden ve společenství podobně naladěných lidí. Kromě kultury a zábavy nabízí také seberozvoj a zamyšlení nad důležitými tématy aktuálního světa.

Do církve patří také lidé s homosexuální orientací, a to bude téma přednášky P. Lukáše Engelmanna, který se věnuje doprovázení homosexuálů. Další přednášky se budou zabývat třeba tím, jak se poučit ze svých hříchů a chyb, jak se neztratit v mediální a virtuální džungli nebo že i křesťan může být závislý na pornu. Oblíbené jsou přednášky P. Marka Orko Váchy, tentokrát o boji proti vlastní bezvýznamnosti.