Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vedeni Bohem - o doprovázení ve vlastní rodině


Z diecéze
Datum:

Centrum pro rodinu Biskupství královéhradeckého zve na setkání nad tématem doprovázení ve vlastní rodině, které se uskuteční 4. a 5. 6. 2021 (videokonference/osobní účast).

Doprovázení je o objevování pravé lásky. Každý z nás touží být přijímán, milován. Své děti vychováváme a v určitém momentu si začínáme uvědomovat, že se snaží uchopit život do svých rukou. Role rodičů se proměňuje, učí se respektovat přirozený proces touhy dítěte po samostatnosti, touhy najít pravou lásku. Je to proces, který se dotýká jak „náctiletých“, tak dospělých dětí s vlastními rodinami, kteří lásku prožívají a postupně do ní dorůstají. Mnohdy vnímáme těžkosti i v širší rodině či v rodinách farního společenství, které zatěžují vzájemné vztahy. Nelze se však soustředit pouze na řešení různých problémů, ale důležité je porozumění a rozvoj pravé lásky, která vychází z Boží lásky. Bůh touží po dobru každého z nás a naším úkolem je objevit cestu, kterou nám nabízí, nechat se po této cestě doprovázet a doprovázet druhé…

Bližší informace naleznete v přiloženém letáčku, můžete si navíc nově vybrat:

Videokonference – dva večery 4. 6. a 5. 6. od 19:45 do 21:45 hodin. Kontaktujte nás pro zaslání odkazu, přes který se k přednášce připojíte (blazkova [at] bihk.cz).

Osobní účast s prohloubením tématu - od 4. 6. od 18:00 do 5. 6. 2021 do 18:00 v klášteře na Hoře Matky Boží Králíky. Může přijet celá rodina, program pro děti bude zajištěn. Nabízíme slevu pro rodiny, které by ji potřebovaly. Prosíme o rychlou odpověď (blazkova [at] bihk.cz, 603 458 843).

Soubor ke stažení