Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Růžencový maraton na úmysl papeže


Z diecéze , Z Vatikánu
Datum:

Chrudimská farnost se připojí k modlitebnímu maratonu papeže Františka.

"Měsíc květen je letos na přání Svatého otce věnován „maratonu“ modlitby s úmyslem prosit za ukončení pandemie, která již svět sužuje více než rok, a také za obnovení společenských a pracovních aktivit. Iniciativa se nese ve znamení biblického citátu „Církevní obec se naléhavě modlila k Bohu“ (srov. Sk 12,5). Třicet poutních míst z celého světa se bude střídat v modlitbě živého růžence, papež František stanovil pro každý den modlitební úmysl. V chrudimské farnosti jsme se k této iniciativě připojili modlitbou růžence na určené úmysly z třiceti domovů naší farnosti. Na farním webu www.farnost-chrudim.cz je možné se zaregistrovat k modlitbě růžence. Je možné preferovat datum nebo úmysl Svatého otce na ten den. Modlit se může jednotlivec, celá rodina. Je možné, aby se registrovalo i více osob v jeden den", řekl k akci chrudimský arciděkan Jiří Heblt.

V neděli 16. května tak proběhne poutní růžencová cesta na tento úmysl papeže Františka.  V 15.00 hod. se vyjde od hřbitova v Kočí, a trasa povede podél farního lesa, kde před několika lety farníci sázeli žaludy. Cestou se uskuteční modlitba růžence za  ukončení pandemie a v 16.00 hod. pak i májová pobožnost v kostele u Třech Bubnů u opravené sochy Panny Marie. Zváni jsou mladí i starší, jednotlivci i celé rodiny.

Maraton modliteb bude zakončen 31.5. na svátek Navštívení Panny Marie mší svatou a májovou pobožností v kostele Nanebevzetí Panny Marie.