Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Rokolská Cesta manželů se snoubenci a se sv. Josefem


Z diecéze , Rok sv. Josefa
Datum:

Přijďte si pro požehnání snoubencům.

Centrum pro rodinu Biskupství královéhradeckého srdečně zve všechny, kteří se připravují na vstup do manželství na Pouť snoubenců, která se uskuteční v sobotu 8. května 2021 v Rokoli. Provázejícími poutě se svatým Josefem budou P. Filip Foltán a Andy Loos. Rokole je mariánské poutní místo ležící nedaleko Bohdašína na severozápadním okraji Orlických hor. Podle legendy ve zdejších lesích zabloudilo děvčátko, které se o pomoc obrátilo k Panně Marii. Ta se dívence zjevila a za ruku ji vyvedla z lesa ven. Na místě zjevení vytryskl pramen, který zásobuje studánku dodnes.

"Naše putování bude směřovat k první schönstattské svatyňce v Čechách, v blízkosti provinčního domu Mariiných, která je věrnou kopií původní kapličky P. Marie v Schönstattě a nese poselství Betléma. Zde bude v 16:00 hod. sloužena mše svatá na úmysl snoubenců, při níž bude snoubencům i požehnáno. Prošli bychom si předtím Cestu manželů s patnácti zastávkami a zamyšleními. Jednotlivá zastavení jsou symbolickým znázorněním pouti lidského života od seznámení se s partnerem, přes narození dětí, jejich výchovou i odchodem z domova, až k vlastnímu stárnutí", přiblížil setkání Andy Loos, vedoucí diecézního centra pro rodiny.

Místem setkání bude spodní areál Rokole v místech původní kaple, pramene a Lorety v čase mezi 13:45 – 14:15 hod. Parkování možné. Bližší informace zde nebo na tel.: 495 063 430, e-mail: crhk [at] bihk.cz