Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Program Youth odpovídá na otázky mládeže


Ze světa
Datum:

Mladí lidé z celého světa mohou nyní najít odpovědi na nejčastější otázky katolické nauky v programu Youth, nové iniciativě Opus Dei.

"Projekt zahrnuje materiály pro mladé lidi, video svědectví o sociálních iniciativách, podcasty s materiály k modlitbě, infografiky, které vysvětlují katolickou nauku, případové studie o přátelství a rodinném životě, a články, které přibližují spisy a učení svatého Josemarii Escrivá, (zakladatele Opus Dei)", píše se na webových stránkách Opus Dei. Prostřednictvím živého vysílání na YouTube se zástupci Opus Dei z celého světa zaměřili na smysl tohoto projektu. Doufají, že bude mít dopad na mladé katolíky.

"Snažíme se pracovat na obsahu, který odpovídá na potřeby, otázky a sny mladých lidí. Snažíme se přístupným jazykem vysvětlit, co je Opus Dei," uvedla jedna z organizátorek. Poznamenala také, že program je inspirován charismatem Díla, což je běžný způsob, jak Opus Dei označuje své poslání. Dodala, že mladí lidé byli vždy jeho nedílnou součástí v církvi a ve světě. Když svatý Josemaría Escrivá založil Opus Dei, bylo mu pouhých 26 let. Přednášející YouTube přenosu zdůraznili, že tenkrát "z Boží vůle začalo něco velkého s hrstkou mladých lidí. Bůh počítá s mladými lidmi, aby i dnes dokázali velké věci."

Iniciativa Youth je výsledkem společného úsilí lidí z mnoha zemí světa, včetně Spojených států, Kolumbie, Kanady, Venezuely, Argentiny, Chile a Španělska. Ačkoli je program určen k tomu, aby pomohl přiblížit mladým lidem specifické charisma Opus Dei,  zástupci z jednotlivých zemí uvedli, že program může být užitečný pro každého, kdo se chce dozvědět o víře více. Projekt byl zatím spuštěn v angličtině a španělštině. Youth lze sledovat na InstagramuSpotify a YouTube.

Zdroj: CNA