Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Probíhající 2. ročník Kurzu Samuel


Kurz Samuel
Datum:

Od října 2022 se na faře u kostela sv. Bartoloměje v Pardubicích schází 13 mladých lidí, kteří se rozhodli věnovat jeden rok intenzivnějšímu prohloubení vztahu s Bohem.


V tomto úsilí je doprovází sr. Olga Zelená, P. Jan Uhlíř a P. Jan Linhart. Setkání probíhají jednou měsíčně v neděli odpoledne. Nejprve má prostor společné sdílení zkušeností s modlitbou, potom následuje přednáška a praktická instrukce k duchovnímu životu. Závěrem a vrcholem programu je adorace v kostele sv. Bartoloměje. Tým Kurzu Samuel se letos rozšířil o sr. Markétu Trešlovou a sr. Andělu Slezákovou, které obohacují setkání svými zkušenostmi života s Bohem a dalšími dary, které dotvářejí společenství.


Únorové setkání bylo ale trochu jiné než ta předchozí. Účastníci se sešli na faře už v sobotu 18. 2. a zůstali do neděle. Po obvyklém sdílení o životě s Bohem navázalo doprovázené rozjímání Božího slova. Přítomní se tak mohli připojit k rozhovoru Pána Ježíše se Samaritánkou a zažít, kde je možné hledat pravý Zdroj a Pramen života. Po procházce centrem města, přednášce P. Uhlíře a po večeři se všichni přesunuli do kostela sv. Jana Křtitele, kde prožili mši svatou. A večer patřil hlubšímu vzájemnému poznávání a upevňování společenství. 

Kurz Samuel končí v červnu poutí a exerciciemi. A již se připravuje 3. ročník na rok 2023/24, který bude probíhat opět v Pardubicích.