Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Postní „leporelo“ v Chrudimi


Z diecéze , Postní doba 2024
Datum:

Postní putování za kříži.

Farnost v Chrudimi připravila postní aktivitu, která by mohla pomoci znovu objevit kříže, kolem kterých běžně chodíme, zamyslet se nad tím, co znamenal kříž pro naše předky, co znamená kříž pro nás a spojit se na těchto místech v modlitbě. V kostelích, ve farní kanceláři a na webu je k dispozici leporelo k této aktivitě a mapka Chrudimi s pokyny.  Míst je celkem sedm a spojují je slova, která Pán Ježíš řekl na kříži. Není nutné navštívit všechna místa, pořadí míst můžete měnit nebo si udělat jednu dlouhou pouť na všechna místa. Aktivita je věkově neomezená, můžete ji absolvovat sami, ve dvou, s celou rodinou.

Jednotlivé kříže navštivte podle mapky. Chcete-li, hledejte zde QR kód, otevřete odkaz a potvrďte svou návštěvu. U každého kříže se pomodlete a zanechejte zde svoji stopu - zapalte svíčku, položte květinu, děti mohou vyjádřit svoji modlitbu obrázkem namalovaným na kamínek a donést ke křížku, dospělí třeba vyrobeným malým křížkem (vyrobte předem doma a připravte se tak). Pokud můžete, místo vyfoťte (i s vámi) a zašlete na adresu: farnost [at] farnost-chrudim.cz.

V Chrudimi a okolí je mnoho dalších křížů či Božích muk. Choďte s očima otevřenýma. Pokud nějaké najdete, pomodlete se tam a místo vyfoťte. Jsme zvědaví, kolik se nám jich podaří najít.  Více se dozvíte zde.