Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pochod pro Domácí hospic DUHA


Z diecéze
Datum:

Vyšlápněte si s Duhou opět do Krkonoš. Pomůžete tak dobré věci.

Srdečně všechny zveme na II. Pochod pro hospic, který se uskuteční 11. 6. 2022. Cílem je podpořit službu domácí hospicové péče a současně ukázat účastníkům něco z krás Krkonoš. Pořadatelem je Domácí hospic Duha, který své služby nemocným poskytuje od roku 2009.

První Pochod pro hospic se konal u příležitosti 10. výročí Duhy. Protože se setkal s velice kladným ohlasem, rozhodl se hospic pokračovat a uskutečnit další ročník, tentokráte ve městě Rokytnice nad Jizerou.

Zdravotně-sociální služby domácí hospicové péče jsou určeny především umírajícím onkologickým pacientům bez rozdílu věku, aby mohli zbytek svého života prožít doma mezi svými nejbližšími. Hospic jim garantuje, že nebudou trpět nesnesitelnou fyzickou bolestí a za všech okolností bude zachována jejich lidská důstojnost. Hospic se dále věnuje i pozůstalým rodinným příslušníkům. Služba však není dodnes hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění, proto je její existence závislá na darech a dotacích.

Pomoci ji můžete svojí účastí na pochodu. Po úspěšném absolvování zvolené trasy obdržíte pamětní medaili a diplom potvrzující, že jste svojí účastí podpořili službu domácí hospicové péče.

Registrace k pochodu