Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Papež zahájí vatikánské sympozium o kněžství


Z Vatikánu , Synoda 2021-2024
Datum:

Téma: Vztah mezi všeobecným kněžstvím všech pokřtěných a kněžstvím.

Pod patronátem Kongregace pro biskupy a Výzkumného a antropologického centra pro povolání (Centro di ricerca e di antropologia delle vocazioni) se ve Vatikánu uskuteční mezinárodní sympozium o kněžství. Ve čtvrtek 17. února ho zahájí papež František.

Debatovat se bude především na téma vztahu mezi všeobecným kněžstvím všech pokřtěných a kněžstvím, které je službou kněží a biskupů, s cílem “harmonizovat jejich přínos na základě povolání ke svatosti, které se týká každého,” čteme v tiskovém prohlášení.

Předseda Kongregace pro biskupy, kardinál Marc Ouelet, vysvětlil, že sympózium je součástí probíhajícího synodálního procesu. “Sympozium chce pomoci Božímu lidu k objevení, že je kněžským lidem, jak říká Písmo. A proto má být ve světě prostředníkem. Jeho úkolem je předávat světu evangelium. Sympozium se bude zabývat tímto kněžstvím, které vzniká ze křtu, z víry. Spočívá ve svědectví a hlásání evangelia.”

Vatikánské sympozium o kněžství bude probíhat ve dnech 17. až 19. února. Jednotlivým zasedáním budou předsedat prefekti hlavních dikasterií Římské kurie. Podrobné informace o programu a účasti na sympoziu naleznete na adrese: https://communio-vocation.com.

Zdroj: vatican.news