Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nová učebnice etiky


Z diecéze
Datum:

Královéhradecký kraj a Univerzita Hradec Králové představí novou učebnici Můj charakter.

Královéhradecký kraj pořádá setkání pedagogů a výchovných poradců základních a středních škol, během kterého představí novou učebnici etické a charakterové výchovy s názvem Můj charakter. Tato učebnice je interaktivní a váže se k originálním animovaným videím. Autorem učebnice i obsahu videí je prof. PhDr. Jan Hábl, Ph.D. z Univerzity Hradec Králové.

Zájemci tak budou mít jedinečnou příležitost seznámit se s unikátní učebnicí pro žáky středních škol, popř. žáky posledních ročníků základních škol. Učebnice je interaktivní a váže se k originálním animovaným videím. Od nového školního roku bude učebnice, jejímž autorem i obsahu videí je prof. PhDr. Jan Hábl, Ph.D. z Univerzity Hradec Králové, ověřována v praxi na minimálně pěti školách v regionu a následně bude k dispozici i dalším zájemcům. Učebnice budou na setkání v omezeném množství k dispozici zdarma, videa jsou volně dostupná na Youtube kanálu Královéhradeckého kraje.

Setkání se uskuteční 25. srpna 2022 od 12 do 17 hodin na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje v sále Albrechta z Valdštejna. V případě zájmu o účast na setkání škol k etické výchově a výchově k charakteru se přihlaste ZDE.

V úvodní části setkání budou také oceněny školy, které se letos zapojily do aktivity Golden Heart. Díky ní je poukazováno na skutky prokazující dobrý charakter žáků.

Učebnice i videa byly financovány z projektu Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji II.