Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Májové s Papežskými misijními díly


Z diecéze , Česko
Datum:

Mariánským měsícem můžeme procházet i s myšlenkou na světové misie.

Papežská misijní díla připravila misijní májovou pobožnost pro dospělé i děti. 

Na květen pro vás i vaše děti připravily Papežská misijní díla pobožnost k uctění Panny Marie.

Misijní materiál pro dospělé i děti je ke stažení v elektronické verzi v rámci jednoho balíčku.

Dospělým je určena májová pobožnost spojená s rozjímáním nad obrazem Panny Marie z Kibeho.

Rwandské město Kibeho je jediným uznaným místem zjevení Panny Marie na africkém kontinentu. Boží Matka se zde zjevovala třem středoškolačkám v letech 1981 až 1989. Představila se jim jako Nyina wa Jambo, tedy Matka Slova, a ve svých zjeveních vyzývala k obrácení, pokání, následování Božích zákonů a zdůrazňovala modlitbu růžence k Sedmibolestné Panně Marii. Výzva ke změně života byla později interpretována jako varování před genocidou, která nastala v roce 1994 a při které přišlo o život více než milion obyvatel Rwandy.

Jak a kde se modlit

Pobožnost je k dispozici v elektronické verzi. Tvoří ji vysvětlující text s modlitbou a obrázek Panny Marie z Kibeho, doplněný o stěžejní body jejího poselství.

Jak často se budete chtít modlit, záleží na vás.  Stejně tak, zda budete sami doma nebo ve společenství. Přizvat ke společné modlitbě blízké či známé a modlit se společně v rozkvetlé přírodě nebo v kapli může posílit váš duchovní prožitek. Speciální příležitost modlit se litanie venku se nabízí především v neděli nebo během volných a víkendových dní. Pokud navštívíte nová místa a kaple, budeme rádi, pokud se s námi o ně podělíte. Využít k tomu lze i poutní místa, která jsme pro vás vybrali, když jsme společně putovali k Panně Marii (klikněte na mapku a zobrazí se vám seznam mariánských poutních míst v jednotlivých diecézích).

Pro děti je připravena tvořivá modlitební aktivita "Májové květinky"

Během měsíce května mohou pro Pannu Marii chystat louku pestrobarevných květin prostřednictvím modlitby zkrácené verze Loretánských litanií. Modlitební karta obsahuje také omalovánku, takže když za každou modlitbu vybarví jednu luční květinu, uvidí, jak rozkvétá louka pro Pannu Marii, a tím skrze modlitbu také celý svět.

Jak a kde se modlit

Pobožnost je k dispozici v elektronické verzi. Tvoří ji omalovánka a modlitební text.

Jak často se s dětmi budete chtít modlit, záleží na vás – k častější modlitbě je může motivovat postupně rozkvétající louka, když si za každý den modlitby vybarví jednu květinu na omalovánce.

Modlitební materiály stáhnete ZDE.