Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Koclířovská Fatima se připojila k Roku rodiny


Rok sv. Josefa , Z diecéze
Datum:

Koclířov u Svitav, farnost královéhradecké diecéze, společně s národním centrem Světového apoštolátu Fatimy (WAF) - Fatimským apoštolátem v ČR se spojil s výzvou a vyhlášením Roku rodiny a manželství papežem Františkem, v den slavnosti sv. Josefa, v pátek 19. 3. 2021. Vlastní slavnosti v koclířovské Fatimě se zúčastnili členové Rady Obce Koclířov s panem starostou Jiřím Tesařem, manželské páry, rodiny i zástupci Mariánského hnutí Fatimy z okresu Svitavy, tak, jak to umožňují současná vládní protiepidemiologická nařízení. V přímém internetovém přenosu také mohli být on-line přítomni vedoucí a rodiny všech sedmnácti regionů WAF z celé České republiky a také region rodin a mladých.

Kromě samotné výzdoby, sochy sv. Josefa, sošky Pražského Jezulátka a Paládia Země České, bylo umístění osmnácti prázdných židli, na které byly během obřadu položeny názvy regionů se jmény vedoucích a jejich vlastním modlitebním úmyslem pro celý tento rok. V telefonickém spojení všechny pozdravil nejprve královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál, který již 1.1. 2021 zasvětil sv. Josefovi Královéhradeckou diecézi a vyzval také všechny farnosti k tomuto duchovnímu svěření ochránci Církve. Z Portorika oslovil přítomné i mezinárodní prezident hnutí Prof. Américo Pablo López Ortiz. Akt zasvěcení vyslovili společně členové správní rady WAF ČR, kteří jsou současně pastoračními asistenty ve službě farnosti a poutního diecézního centra. Ve slavnostním liturgickém průvodu byl přinesen panel s archy, na nichž je 2310 jmen rodin ze všech regionů WAF ČR, které požádaly o zařazení do duchovního doprovázení. To je součástí pastoračního plánu farnosti a hnutí v milostech Roku rodiny a manželství Amoris laetitia.

Stojí za připomenutí, že tentýž den 19. 3. 2021 proběhla videokonference mezinárodní rady WAF, při které se k zasvěcení sv. Josefovi a Roku rodiny připojily i ostatní země WAF na celém světě. V sobotu 20.3., tak jako každý rok kolem slavnosti sv. Josefa, se konala křížová cesta z ČM Fatimy obcí Koclířov s cílem v nově opraveném kostele sv. Josefa nad hřebečským tunelem i se slavnostní poutní mší svatou. Kromě několika málo přítomných poutníků a asistentů mohli být spojeni i při tomto poutním programu audio vysíláním ti, kteří patří k pravidelným účastníkům aktivit v Koclířově a poslání tohoto poutního místa v naší katolické Církvi podporují. Pozvání „ITE AD JOSEPH“ bude znít v našich srdcích a je povzbuzením právě v této době.