Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Do Trpína za Boží poklonou


Z diecéze
Datum:

Nové mozaikové umělecké dílo je zasvěceno Panně Marii, Matce Božího milosrdenství.

V Trpíně pod Panským vrchem postavila farnost Bystré u Poličky malou sakrální stavbu, pojmenovanou Boží poklona. Mozaikové umělecké dílo zasvěcené Panně Marii, Matce Božího milosrdenství, je v rupnikovském stylu, vzniklo podle návrhu architekta Jiřího Šťasty, který je absolventem kurzu u P. Marka Rupnika a také pod vedením P. Rupnika pracoval na jeho dílech.

„Impulsem pro vznik Boží poklony byl Rok Milosrdenství 2016, kdy jsme na realizaci začali v září toho roku pracovat. Boží poklona je situovaná v místě, odkud je dechberoucí pohled na Moravu. Jednou za měsíc se na toto místo budeme chodit modlit Korunku Božího milosrdenství a modlitbu Růžence. Jednou za rok, na konci května zde bude poutní bohoslužba“, sdělil duchovní správce Bystrého P. Josef Matras.

Slavnostního svěcení Boží poklony - Panny Marie - Matky Božího Milosrdenství se zúčastnilo mnoho věřících, kteří v procesí vyšli od kostela sv. Václava v Trpíně. Událost podtrhla i skutečnost, že na posvátné místo byly věřícími ze sousední obce Rovečné přineseny při jejich pěší pouti pod Panský vrch ostatky sv. Faustiny, kterou tam mají ve velké úctě. 

Fotogalerie