Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecéze má nové animátory


Z diecéze
Datum:

Biskup Josef Kajnek předal novým animátorům dekrety o absolvování animátorského kurzu.

Během doby covidové byl navzdory všemu v září 2020 otevřen nový ročník animátorů. Nejdříve se účastníci scházeli pouze online, ale i přes  všechny nepříjemnosti se nám podařilo sejít se o loňských prázdninách a strávit společně týden o prázdninách na DCŽM Vesmír. Protože délka kurzu je dva roky,  čekal je i letos týdenní pobyt na Vesmíru.

Celý týden se nesl v duchu Harry Pottera aneb Bradavice po 30 letech. Už v červnu přišel všem animátorům zvací dopis do školy čar a kouzel - Bradavic. Všichni se museli v neděli 10. 7. dostavit na vlakové nástupiště 9 a ¾ v Deštném, odkud je dostavník odvezl do školy. Mokrý klobouk studenty rozdělil do příslušných kolejí - Nebelvír, Zmijozel, Mrzimor a Havraspár. Žáci během pobytu získávali body pro svoji kolej za pomoc v kuchyni, hry a další užitečné činnosti. Stejně tak mohli za přestoupení pravidel body ztratit. Cílem bylo vyhrát školní pohár. Nechyběly vyučovací hodiny, famfrpál, výlet do Prasinek s návštěvou Tří košťat, ani noční pochod při superúplňku.

Čtvrtek byl velmi významným dnem pro všechny. Mons. Josef Kajnek při slavnostní mši předal animátorům dekrety o úspěšném absolvování animátorského kurzu. Po bohoslužbě, doprovázené hudbou animátorů, následovala beseda s biskupem Josefem. Večer byl zakončen adorací a poděkováním v kostele sv. Matouše.

Za celé DCM a P. Prokopa Brože, který nás celý kurz doprovázel, můžu říct, že máme z našich animátorů velikou radost. A přejeme jim hojnost darů Ducha Svatého do všech jejich aktivit, aby nesli užitek dále, v duchu toho, jsme se s nimi loučili: “…teď už je to na vás.”

Kateřina Voglová