Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Developerský projekt Dva domy dokončen


Z diecéze
Datum:

Úspěšně zkolaudován byl multifukční objekt v pražském Karlíně.

Biskupství královéhradecké se svým významným developerským partnerem společností Karlín Group po necelých dvou letech výstavby úspěšně zkolaudovali multifukční objekt v Křižíkově ulici v pražském Karlíně. Projekt „Dva Domy“ zahrnuje 10 000 m2 rezidenčních a komerčních prostor. Všech 112 interiérově zajímavých bytů je již prodáno. Aktuálně jsou v přízemí domu k pronájmu či prodeji dva velkorysé komerční prostory. Tvář projektu navrhlo uznávané slovinské studio Bevk Perović Arhitekti a výstavbu zajistila společnost Průmstav.

„Tvoříme vždy domy, které musí do lokality zapadat, dotvářet její tvář a ideálně ji obohatit na dlouhou dobu i svou funkcí. Právě proto vždy pečlivě zvažujeme návrhy architektů českých i zahraničních. Slovinský architekt Vasa J. Perovič se stal absolutním vítězem. Jeho návrh elegantního a nadčasového domu, jenž se vlastně skládá ze dvou domů s dvěma rozlišnými uličními fasádami směrem do Křižíkovy ulice, perfektně využil proluku a přirozeně navázal na okolní výstavbu,“ vysvětlil Serge Boreinstein, prezident Karlín Group.

Dva Domy výstavbou dokončily rezidenční blok a zelený vnitroblok získal dokonalou intimnost malého veřejného parku uvnitř celého bloku, který je jednou z drobných, a ne ještě každým objevených ozdob Karlína.

„Dva Domy jsou prvním projektem společnosti Karlín Group, do kterého jako hlavní investor vstoupila katolická církev. Na straně církve se na přípravě projektu kromě pracovníků biskupství rovněž účastnili externí odborníci. Biskupství královéhradecké je dlouhodobým investorem, který klade důraz na etický charakter investic. Proto je tento projekt vhodnou součástí investiční strategie biskupství“, řekl k úspěšnému projektu diecézní ekonom Pavel Rathouský.