Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Broumovským klášterem od sklepa po půdu


Z diecéze
Datum:

Mimořádné prohlídky prostor, které jsou jinak veřejnosti běžně nepřístupné.

 

Ve dnech 15. a 29. ledna 2022 se v broumovském klášteře uskuteční prohlídky Klášterem od sklepa po půdu. Jde o mimořádné prohlídky prostor, které jsou jinak veřejnosti běžně nepřístupné. Prohlídky startují v 10 hodin a je doporučena rezervace míst.

Speciální prohlídky národní kulturní památky broumovského kláštera poskytnou veřejnosti jedinečnou příležitost nahlédnout do míst, která jsou jinak před návštěvnickými zraky skryta. Součástí prohlídek Klášterem od sklepa po půdu bude nejen historická část kláštera, zahrnující knihovnu, kostel a refektář se vzácnou historickou kopií Turínského plátna, ale také členité sklepní prostory, nově opravené Opatské sály s freskovou výzdobou, ubytování v mnišských celách klášterního Domu hostů či rozsáhlé půdní prostory.

„Prohlídky Klášterem od sklepa po půdu se v minulosti již konaly a setkaly se s velkým úspěchem, proto jsme se rozhodli jimi zpestřit návštěvnickou sezónu v prvním měsíci nového roku. Broumovský klášter je obrovským barokním komplexem, který má více než tři sta místností – většina z nich je pro veřejnost během roku uzavřena, a proto věříme, že by tyto prohlídky mohly přilákat pozornost,“ uvedla Pavla Faltejsková, provozní broumovského kláštera.

Vstupné na prohlídku, která potrvá přibližně dvě hodiny, je 190 Kč pro dospělé a 120 Kč pro děti​. Maximální kapacita prohlídky je 20 osob, doporučujeme rezervaci míst na emailu prohlidky [at] klasterbroumov.cz nebo na telefonním čísle 733 739 726.