Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Broumovská klášterní knihovna virtuálně


Z diecéze
Datum:

Broumovský skvost můžete prozkoumat podrobněji.

Broumovský klášter zve ke sledování živé komentované online prohlídky, zaměřené na vzácně dochovanou knihovnu broumovského kláštera. Dozvědět se tak lze řadu zajímavých informací z historie i současnosti, na které při běžných prohlídkách není dostatečný prostor. Prohlídka, kterou bude provázet průvodce Jakub Gruss spolu s archivářkou Evou Vodochodskou, se zaměří na klášterní knihovnu, která uchovává 17 tisíc svazků knih.

Detailně, díky kameře, si virtuální návštěvníci prohlédnou nástropní fresky, podívají se na ochoz knihovny a prolistují i nejvzácnější poklady z knihovního fondu. Součástí prohlídky bude také krátký předtočený úvod o historii kláštera a jeho založení benediktinským řádem.

 „Prohlídkový okruh je od prosince uzavřen. S návštěvníky kláštera ale nechceme ztratit kontakt, proto jsme se rozhodli vyzkoušet jinou formu prohlídek. Po technické stránce půjde o celkem náročné natáčení, do kterého se zapojí širší tým – věříme však, že se vše vydaří a že budeme v sérii online prohlídek pokračovat i v dalších prostorách kláštera,“ uvedl Aleš Freiwald z Agentury pro rozvoj Broumovska.

 Vstupné na prohlídku je 80 Kč, k zakoupení je na https://goout.net/cs/klaster-broumov-knihovna/szuabfr/ . Po zaplacení vstupného zájemci obdrží odkaz ke sledování prohlídky.

 K dispozici bude také platforma www.sli.do, na které budou moci zájemci klást průvodcům své dotazy, jež budou na konci prohlídky zodpovězeny.

Neděle 14. 3. 2021 v 16:00 | vstupenky koupíte zde: http://bit.ly/3jXSLY5

Čtvrtek 25. 3. 2021 v 16:30 | vstupenky koupíte zde: http://bit.ly/2ZKVHOj