Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Apoštolát modlitby - srpen


Z Vatikánu , Apoštolát modlitby
Datum:

Přidejte se svými modlitbami ke Světovému apoštolátu modliteb.

Úmysl papeže

Modleme se, aby malí a střední podnikatelé, vážně zasažení hospodářskou a sociální krizí, našli prostředky nezbytné k pokračování svého podnikání ve službách okolí, ve kterém žijí.

Vytvářet bohatství, které nikoho nevylučuje, a zmírňovat sociální a hospodářské nerovnosti způsobené válkou Ukrajině a pandemií je i naše otázka. Vždyť křesťanská vize ekonomiky a společnosti se liší od pohanské a ideologické vize. Co znamená hospodaření, které je nakloněno životu a nezabíjí, zahrnuje a nevylučuje, polidšťuje a neodlidšťuje, pečuje o stvoření a nedrancuje ho? Modlitba za podnikatele nás spojuje v síť těch, kteří v sobě uchovávají odhodlanost něco dělat pro změnu nastavení současné ekonomie a ekonomii zítřka dát duši. Najít odvahu k tomu, abychom se „neřídili logikou zisku, nýbrž služby, nikoli plýtváním přírodních zdrojů, nýbrž péčí a pozorností k přírodě jako přívětivému domu pro všechny“ (papež František) – to je zázrak modlitby.

Národní úmysl

 Za lidi na dovolených – Modleme se za všechny, kteří se vydávají na cesty za poznáním a rekreací, aby Boha nalezli v kráse přírody i vznešenosti umění.

„Kdykoliv pozorujeme Slunce, nenaplní nás nutně obdivem? Jak malé těleso je to na pohled, a přece projevuje velkou moc. Objevuje se na východě a vysílá své světlo až k západu. Za východu je pro všechny příjemné na pohled, stejně jako ženich. A pohleď: jak v létě ve vyšší poloze prodlužuje dny a dává tak lidem dostatek času pro práci. V zimě pak zkracuje svou dráhu, aby se nezmnožovala doba chladu, aby však noci svým delším trváním přispívaly jednak lidem k odpočinku, jednak k úrodě plodů země. V dokonalém rytmu. V létě jsou prodloužené, v zimě zkrácené, na jaře a na podzim si dopřávají stejné intervaly. A noci zase naplňují podobný běh.“ (Cyril Jeruzalémský)