Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Více jak 10 milionů pro Charity v diecézi


Z diecéze , Covid 19
Datum:

...a sbírka stále pokračuje. Přispět na konto Tříkrálové sbírky můžete do 30. dubna.

Více jak 10 milionů pro Charity v diecézi

Letos do Tříkrálové sbírky zasáhla pandemie a koledníci poprvé nemohli vyjít do ulic. Přesto dárci projevili velkou štědrost a solidaritu. Přes 7,6 mil. Kč přispěli do pokladniček na úřadech, v kostelech a obchodech a dalších více než 2,4 mil. Kč do online kasičky, do které lze přispívat až do 30. dubna na www.trikralovasbirka.cz. Celkový výtěžek Tříkrálové sbírky v hradecké diecézi tak k dnešnímu dni již přesáhl 10 mil. Kč. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionu. 
„Děkujeme všem dárcům za podporu dobročinné Tříkrálové sbírky i v této nelehké době. Díky i všem, kteří Charitám umožnili umístit tříkrálové kasičky – úřadům, farnostem, obchodům, lékárnám, firmám a institucím, a také všem našim dobrovolníkům i pracovníkům za pomoc při organizaci netradičního ročníku sbírky,“ děkuje za důvěru Anna Maclová, ředitelka Diecézní katolické charity Hradec Králové. 
Kde sbírka pomůže?
Například Oblastní charita v Hradci Králové darované peníze použije na výstavbu lůžkového hospice ve Stěžerách a další služby. Hospicovou péči z výtěžku Tříkrálové sbírky podpoří také Charity v Červeném Kostelci, Pardubicích, Poličce a Litomyšli. V Rychnově nad Kněžnou z příspěvků obnoví vybavení Stacionáře sv. Františka, kde pomáhají lidem s handicapem a seniorům. Na Náchodsku, Orlickoústecku i v dalších regionech z darovaných peněz podpoří Charitní pečovatelskou službu, která pomáhá potřebným i v době covidové. Charity v Trutnově, Dobrušce a Studenci z vybraných prostředků nakoupí zdravotní pomůcky na pomoc svým klientům terénních služeb. Oblastní charita Havlíčkův Brod z části výnosu sbírky pořídí svozové auto pro imobilní klienty centra Petrklíč. Na Jičínsku z tříkrálových darů podpoří dobrovolnické programy na pomoc znevýhodněným dětem, seniorům a handicapovaným.
Část výtěžku věnují naše Charity také na humanitární projekty na pomoc indickým dětem v nouzi, které realizuje Diecézní charita Hradec Králové. 
Podrobné výsledky sbírky najdete na www.hk.caritas.cz a www.trikralovasbirka.cz, kde se také dozvíte více o záměrech využití vybraných peněz. 
Každá koruna pomáhá. Děkujeme!
Online koledníci budou rozdávat radost a pomáhat až do 30. dubna na www.trikralovasbirka.cz, kde mohou lidé podpořit Charitu, která pomáhá nemocným a potřebným v regionu.
Do Tříkrálové sbírky lze přispívat po celý rok dárcovskou SMS ve tvaru: DMS KOLEDA 30 (60 nebo 90) na číslo 87 777 nebo darem na účet číslo 66008822/0800 u ČS, VS 777. 
Děkujeme rovněž všem divákům, kteří přispěli do sbírky v průběhu Tříkrálového koncertu, jenž odvysílala Česká televize v neděli 10. ledna na ČT. Díky i všem interpretům za podporu dobročinné akce svým uměním i v této krizové době. 
Bližší informace naleznete na www.hk.caritas.cz a na Facebooku.