Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zapalme svíčku


Datum:

Již po šesté se 11. prosince uskuteční Světový den památky zesnulých dětí.

Zapalme svíčku

Mít děti není samozřejmost. V běhu všedních radostí a starostí si to často neuvědomujeme. Zastavme se na chvíli. Zapalme svíčku a uctěme památku všech dětí a mladých lidí, kteří odešli z tohoto světa dříve, než stačili dospět a zestárnout…
V médiích často slyšíme o tragediích a nemocech, které potkávají děti a mladé lidi.
Všichni se shodují na tom, že nejbolestivěji tyto ztráty zasahují pozůstalé rodiče. Jsou zde ale i další příbuzní a jsou zde i spolužáci, kamarádi, sousedé, kterých se ztráty také bolestně dotýkají. Po dětech, které předčasně odešly, zůstává prázdné místo v rodinách, ve třídách, v zaměstnání, v sousedství…
Druhá neděle v prosinci je světovým dnem památky zesnulých dětí. Tento den spojuje
rodiny a přátele po celém světě. Svíčky se zapalují vždy v 19 hodin místního času a tvoří virtuální vlnu světla po celé zeměkouli.
V letošním roce již po páté pořádá spolek Dlouhá cesta akci Zapalme svíčku. Na různých místech v České republice se 11. prosince 2016 konají otevřená setkání rodin, přátel a veřejnosti. Akce se tak letos uskuteční v Praze, Zlíně, Jihlavě, Plzni, Domažlicích, Děčíně, Jablonci nad Nisou, Lanškrouně, Kraslicích, Jaroměři, Pelhřimově, Opavě, Ostravě a Svitavách. Podrobnější informace z programu v jednotlivých městech jsou postupně doplňovány na web www.dlouhacesta.cz.
I vy se můžete zapojit do podpory tohoto dne – přímou účastí na některém ze setkání nebo připomínkou na nějaké jiné veřejné akci anebo prostou vzpomínkou doma se svou rodinou a přáteli. Důležitý je pocit sounáležitosti.
Kontakt pro další informace:
Martina Hráská, předsedkyně spolku Dlouhá cesta
tel. 602 186 732, email: dlouhacesta [at] dlouhacesta.cz