Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zakončení oslav v Malých Svatoňovicích


Datum:

Oslavy 300. jubilea mariánského poutního místa v Malých Svatoňovicích zakončila slavnostní mše svatá, kterou celebroval arcibiskup Dominik kardinál Duka.

Zakončení oslav v Malých Svatoňovicích

Pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka ve své homilii, krom jiného, vyzdvihl význam harmonického rodinného společenství, které je pramenem skutečné radosti.

Mezi poutníky, kteří zcela zaplnili kostel Panny Marie Sedmiradostné, byli významní hosté: místopředseda vlády Pavel Bělobrádek s rodinou a poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský. Slavnostní bohoslužby se také zúčastnil hrabě Jan Kolowrat Krakovský - Liebstejnský s dcerou Sofií. Zakladatelka svatoňovického poutního kostela, kněžna Anna Viktorie, provdaná Piccolomini, pocházela z hraběcího rodu Kolovratů.

Duchovní správce a farář poutního místa, P. Ladislav Hojný, poděkoval  všem, kteří se podíleli na celoročních oslavách: "Svatoňovické jubileum dnes končí a nyní začíná zdlouhavá a náročná obnova poutního místa. Díky za vaši pomoc a podporu. Kéž zde, tak jako generace našich předků, nacházíme pramen posilující naděje a setkáváme se s mateřskou ochranou a  přímluvou Panny Marie."

Fotogalerie