Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Řady kněží se tuto sobotu rozšíří


Datum:

Tři jáhni královéhradecké diecéze přijmou 27. června z rukou biskupa Jana Vokála kněžské svěcení. Slavnostní Mše svatá začíná v katedrále Svatého Ducha v 9.30 hodin.

Řady kněží se tuto sobotu rozšíří

Do kněžské služby budou letos v naší diecézi vysvěceni celkem čtyři noví pastýři. Jde o nejvyšší počet novokněží od roku 2007. Tři z připravujících se kandidátů – Filip Dušek, Jiří Jakoubek a Ondřej Kunc, přijmou svěcení ke kněžské službě už tuto sobotu a připojí se tak k celkovému počtu 220 kněží, kteří spravují 265 farností královéhradecké diecéze.

Vlastní obřad svěcení začíná po přečtení Evangelia. Kandidáti předstoupí před biskupa Jana Vokála a dosvědčí svou připravenost ke vstupu do společenství kněží. Po homilii pak přijmou kněžské závazky, což stvrzují vkládáním svých rukou do biskupových. Při následné modlitbě litanií kandidáti na svěcení leží v prostraci na zemi, tím vyjadřují prosbu o Boží dary a naprostou odevzdanost. Jádrem celého svěcení je pak vzkládání rukou a konsekrační modlitba. (ht)

Primiční Mše svaté těchto novokněží se uskuteční v následujících termínech: 

 

 

 

 

 

Filip Dušek, ustanovený ke službě v Pardubicích, v neděli 28. června v 15.00 hodin v Dolní Dobrouči a v sobotu 4. července v 10.00 hodin v Pardubicích, v arciděkanském kostele sv. Bartoloměje.

 
Jiří Jakoubek, ustanovený ke službě ve Vysokém Veselí, v neděli 28. června v 10.30hodin ve Vysokém Veselí a v sobotu 4. července v 10.00 hodin v
 Pardubicích, v arciděkanském kostele sv. Bartoloměje.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Ondřej Kunc, ustanovený ke službě v Červeném Kostelci, v neděli 28. června ve 14.00 hod. v Polné a v sobotu 4. července v 14.00 hod. v Červeném Kostelci.