Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sbor okrskových vikářů se obměnil


Datum:

První zasedání v novém složení se uskutečnilo v úterý 7. října. Vikáři na něm složili přísahu věrnosti, že budou danou funkci vykonávat zodpovědně.

Sbor okrskových vikářů se obměnil

Novým vikářem humpoleckého vikariátu se stal P. Marcel Marek Šavel, OPraem., jičínského vikariátu P. Pavel Rousek, ústeckoorlického vikariátu P. Vladislav Brokeš, trutnovského vikariátu P. Ladislav Hojný a vedením rychnovského vikariátu byl na rok pověřen P. Petr Stejskal. V ostatních vikariátech ke změnám nedošlo. Nynější funkčního období je s výše uvedenou výjimkou opět stanoveno na pět let, tedy do roku 2019.

Královéhradecká diecéze se správně člení do čtrnácti vikariátů. Každý vikariát zastupuje kněz, který má funkci vikáře a je prostředníkem mezi duchovními správci jednotlivých farností a biskupstvím. Mezi jeho úkoly patří koordinovat pastorační činnost kněží na daném území, dohlížet na plnění jejich povinností a zároveň se starat o jejich potřeby. V případě nutnosti jim být nablízku s pomocí. Po dobu výkonu své funkce má navštívit všechny farnosti na území svého vikariátu a seznámit se s tamní situací. (lb)