Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Šedesát kněží se sešlo na pouti v Králíkách


Datum:

Duchovní z hradecké diecéze strávili spolu s biskupy Janem a Josefem dva dny na poutním místě Hora Matky Boží u Králík.

Šedesát kněží se sešlo na pouti v Králíkách

V jubilejním roce hradecké diecéze se sešli i její duchovní. Na kněžskou pouť na Horu Matky Boží jich v pondělí 17. a v úterý 18. března přijelo šest desítek.
Fotogalerii si prohlédněte zde.
K duchovnímu programu přispěl host setkání P. Adam Rucki z ostravsko-opavské diecéze, který připravil kněžím přednášku. P. Adam Rucki je dlouholetý spirituál pro bohoslovce v semináři a nyní také spirituál severomoravských kněží. Biskup Jan Vokál byl hlavním celebrantem mše svaté, sloužené v poutním chrámě Nanebevzetí Panny Marie.
Kněží si mohli prohlédnout areál zdejšího kláštera i jeho okolí, podniknout výlet na Vyhlídku, zhlédlnout film nebo se podělit o zkušenosti ze služby ve farnostech.
"Bylo to velké duchovní povzbuzení a oživení vztahů mezi námi navzájem. Věřím, že i když to byla první pouť, nebude poslední, ale stane se každoroční tradicí", řekl P. Jan Linhart, který setkání připravil. 

Hora Matky Boží u Králík je významným poutním místem královéhradecké diecéze. Ta areál s klášterem a chrámem loni v létě převzala od řádu redemptoristů a obnovila tam duchovní správu. Do budoucna by se místo mělo stát jedním z center pastorace v diecézi.

(ds)