Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskupské svěcení Mons. Jana Vokála


Datum:

Mons. Jan Vokál bude na biskupa vysvěcen 7. 5. 2011 v Římě.

Biskupské svěcení Mons. Jana Vokála

Mons. Jan Vokál, jmenovaný 25. biskup královéhradecký, přijme biskupské svěcení z rukou kardinála Tarcisia Bertoneho, SDB, vatikánského státního sekretáře, v sobotu 7. května 2011 v 16.30 h v bazilice sv. Petra ve Vatikánu (u oltáře Katedry). Spolusvětiteli nového biskupa budou Mons. Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský a primas český, a Mons. Erwin Josef Ender, apoštolský nuncius a titulární arcibiskup Germanie v Numidii.

Biskupství královéhradecké ve spolupráci s firmami Holidays Czech Airlines, a. s. Praha a CK Voma, v. o. s. Třebíč připravilo speciální let z Pardubic do Říma, díky kterému bude moci být přítomna této slavnostní události delegace biskupů (v čele s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou), kněží, jáhnů, řeholníků a řeholnic a věřících z různých farností královéhradecké diecéze – zejména Hlinska, rodiště nového diecézního biskupa. Do Říma se různými prostředky též chystají další poutníci z diecéze, aby podpořili nového pastýře svou účastí.

 

Organizační informace:
 
Příprava bohoslužby je v kompetenci správy papežské baziliky sv. Petra ve Vatikánu, Biskupství královéhradecké není pořadatelem této slavnosti. Účastníci speciálního letu jsou informováni individuálně. Ostatní účastníci biskupského svěcení, kteří do Říma dorazí po své ose, si vyzvednou v době od 15:30 do 16:20 na určeném místě (u vchodu do baziliky za bezpečnostní kontrolou - viz. přiložená mapka) pozvánku, která jim umožní vstup na liturgii; pozvánku budou rozdávat naši pořadatelé, označení českou vlajkou. Předpokládá se oblečení odpovídající události a místním zvyklostem (zahalená ramena a kolena). Kněží mohou koncelebrovat, albu a bílou štolu s sebou. Počasí v Římě lze sledovat zde.