Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová koleda v královéhradecké diecézi


Z diecéze , Česko
Datum:

Tři králové zaklepou opět na vaše srdce.

Tříkrálová koleda v královéhradecké diecézi

Pandemie zasáhla i do průběhu tradiční dobročinné Tříkrálové sbírky. O koledu ale lidé nepřijdou. Tři králové již tradičně popřejí lidem štěstí, zdraví a dlouhá léta, tentokrát však mimořádně online.

„Otevřete, prosím, online koledníkům vaše pomyslné dveře a přijměte jejich přání i požehnání. Jsme vám nablízku i v době covidové a můžeme dál pomáhat nemocným a potřebným také díky vašim dobrým skutkům. Věřím, že i letos jich budou tisíce a zaplaví celé Česko,“ řekla Anna Maclová, ředitelka Diecézní charity Hradec Králové.

Už teď se lze zapojit do akce hradecké Charity Zpívejte s námi tříkrálovou koledu. V Pardubicích zahájí sbírku na Tři krále online i s požehnáním. „Cíl a motto sbírky zůstávají stejné – pomoc nemocným a potřebným lidem v nouzi. V případě návratu do 4. stupně PES je většina Charit připravena na koledování s rouškami. Aktuálně je možné Tříkrálovou sbírku podpořit návštěvou online koledy na tříkrálovém webu a darem do online kasičky z domova. Lidé mohou přispět také do pokladniček v charitních centrech, v kostelech, na úřadech nebo v obchodech ve svých regionech. Věříme, že vás online koledníci potěší stejně, jako by stáli u vašeho prahu. Až vám zazpívají, přehrajte si požehnání od Mons. Josefa Suchára z poutního místa v Neratově“, přiblížila možnosti přispění do letošní koledy Jana Karasová.

V Hradci Králové a okolí je možné přinášet dary do pokladničky v sídle Oblastní charity a také Diecézní charity. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu bude věnována na humanitární pomoc do zahraničí.

Hospicovou péči z výtěžku sbírky podpoří například Charity v Hradci Králové, Červeném Kostelci, Pardubicích, Poličce a Litomyšli. V Rychnově nad Kněžnou z příspěvků obnoví vybavení Stacionáře sv. Františka, kde pomáhají lidem s handicapem a seniorům. Na Náchodsku, Orlickoústecku i v dalších regionech z darovaných peněz podpoří Charitní pečovatelskou službu, která pomáhá potřebným i v době covidové. Charity v Trutnově, Dobrušce a Studenci z vybraných prostředků nakoupí zdravotní pomůcky na pomoc svým klientům terénních služeb. Oblastní charita Havlíčkův Brod z části výnosu sbírky pořídí svozové auto pro imobilní klienty centra Petrklíč. Na Jičínsku z tříkrálových darů podpoří dobrovolnické programy na pomoc znevýhodněným dětem, seniorům a handicapovaným.

On-line koledy je možné se zúčastnit na www.trikralovasbirka.cz

Fotografie z počátku Tříkrálové sbírky v královéhradecké diecézi.

Snímek archiv Anny Maclové.