Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová sbírka 2021 a aktuální situace


Z diecéze , Česko , Covid 19
Datum:

Do průběhu sbírky v roce 2021 zasáhla pandemie nemoci covid-19 a v souvislosti s ní přijatá opatření.

Tříkrálová sbírka 2021 a aktuální situace

Vzhledem ke zhoršení situace a celostátnímu zpřísnění restrikcí, rozhodlo vedení Charity Česká republika, že po dobu trvání pátého stupně PES koledníci nevyjdou. Koleda ale zrušena není! Přesouvá se do online prostředí – proto přivítejte virtuální koledníky a přijměte online požehnání.

Co bude jinak?

Tříkrálová sbírka se přesouvá do virtuálního prostoru. Dodržujeme pravidla stanovená pro vycházení a shromažďování, a proto kolednické královské skupinky do ulic nevyjdou. Ruší se hromadné akce pro veřejnost i koledníky jako žehnání nebo tříkrálové průvody. Zdraví všech zúčastněných je pro nás na prvním místě. Sledujte webové stránkyFacebook Instagram Tříkrálové sbírky. Neváhejte a zapojte se. Sdílejte a koledujte s námi ONLINE.

Jak funguje online kasička?

Online koleda vám chce zprostředkovat zážitek z koledování ve virtuálním prostoru. Věříme, že online koledníci vás potěší stejně, jako by stáli u vašeho prahu. Přijměte požehnání a vložte do ONLINE kasičky příspěvek na pomoc lidem v nouzi. 

Přispět můžete přímo té organizaci, která u vás každoročně koleduje. Pokud necháte pole výběru prázdné, váš dar bude rozdělen mezi všechny naše charity v rámci sítě Charity Česká republika. Vámi darovaný obnos bude využit na finacování charitních služeb.  Nastudujte si podrobný návod.

Jak bude sbírka vypadat u nás?

Stupeň 5 PES umožňuje umístění kasiček na veřejně přístupná místa a šíření požehnání prostřednictvím samolepek a nápisů na dveře, a to pouze ve dvou a bez kontaktu s dalšími osobami.

Jak bude sbírka vypadat u vás, rozhodne příslušná místní charita a dá to vědět na svém webu, případně sociálních sítích. Pokud nevíte, pod kterou charitu vaše obec spadá, využijte adresář organizací Charity Česká republika. V bezpečí si s námi užijte ONLINE koledu. Děkujeme za vaši přízeň.

Tři krále i dárce hlídá PES

I naše koledníky a dárce ovlivňuje epidemiologická situace v České republice. PES bude hlídat průběh Tříkrálové sbírky po celou dobu od 1. do 24. ledna 2021 a podoba sbírky se může měnit podle aktuálního vývoje epidemiologické situace. Co to prakticky znamená pro každý stupeň PES vám ukáže přiložená tabulka.

(zdroj: trikralovasbirka.cz)