Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Motorkáři opravili krkonošskou kapličku


Datum:

Ještě před třemi lety by toto místo nikdo nepoznal, nacházelo se zde křoví, ukrývající zničené torzo zchátralé kapličky.

Motorkáři opravili krkonošskou kapličku

Sobotní předvečer Slavnosti Nejsvětější Trojice se zapsal do vrchlabské historie radostnou událostí. I přes deštivé počasí přišly přišly desítky lidí do Hořejšího Vrchlabí na Horskou ulici, aby se staly svědky žehnání kapličky Nejsvětější Trojice. Původní dřevěný obraz Nejsvětější Trojice se našel na půdě protějšího domu. Celková oprava stála přibližně 150.000 Kč, tuto částku věnovali motorkáři a další dárci. Kameny pro stavbu dostala kaplička gratis, motorkáři si sami hradili pohonné hmoty při opravě a zedníci pracovali za polovic.

„Samozřejmostí byl dar mnoha odpracovaných hodin a dnů, kdy se motorkáři ve svém volném čase kapličce věnovali. Kdyby se mělo všechno platit, vyšla by rekonstrukce  o 100.000 Kč více. Místní motorkáři za mnou přišli, abych si šel prohlédnout místo, kde se bude kaplička obnovovat. Viděl jsem fotky poničeného obrazu, který v počítačovém upravení ukazoval jasné rysy Nejsvětější Trojice. Obdivoval jsem nasazení zdejší party motorkářů, kteří si dali za úkol kapličku opravit. Přidali  i sochu patrona motorkářů sv. Kryštofa. Jsem rád, že na cestě z centra města směrem na hory je teď další místo, které nás spojuje s nebem. Děkuji motorkářům za jejich nadšení, poctivou a záslužnou práci", řekl k opravě kapličky P. Jiří Šlégr, děkan vrchlabské farnosti.

Fotogalerie