Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Developerský projekt s Biskupstvím HK


Datum:

Biskupství královéhradecké vstoupilo do společného podniku s developerskou společností Karlín Group. Společně postaví multifunkční objekt.

Developerský projekt s Biskupstvím HK

Nová multifunkční budova, která je dílem mezinárodně uznávaného architektonického studia Bevk Perović Arhitekti (Slovinsko), nabídne zhruba 70 převážně větších bytů a dále kanceláře, provozovny a prodejny v nižších patrech objektu. Parkování a další zázemí objektu bude umístěno v podzemních garážích. Budova bude umístěna v proluce mezi stávajícími karlínskými budovami a svým architektonickým pojetím vytvoří významný městotvorný prvek. Sousedit bude přímo s nově vybudovaným parkem a v atriu bude mít vlastní zahradu. Celkové investiční náklady projektu, který zahrnuje cca 12.000 m2 v nadzemních podlažích a tři podlaží v podzemí, budou kolem 670 mil Kč.

Kdysi opomíjený průmyslový Karlín je nyní i díky úsilí developerské společnosti Karlín Group respektovanou částí Prahy.  „Je místem, kde lidé rádi bydlí, kde sídlí úspěšné firmy a živnostníci, kde je velký výběr kaváren a restaurací a kam se dnes chodí za kulturou. Nový projekt tento charakter živé městské čtvrti skvěle doplňuje tím, jak v sobě spojuje komerční a bytové prostory přímo v samotném srdci této části města,“ řekl Serge Borenstein, prezident Karlín Group.

Stavba nového domu by mohla být zahájena na přelomu tohoto a příštího roku a s jejím dokončením se počítá v roce 2020. Celý projekt je unikátní nejen architektonickým pojetím a netradičním investorem. Unikátním je i investiční plán. Ten je založen na prodeji všech prostor konečným majitelům, a to včetně kanceláří a provozoven, u nichž především jde na místním trhu o dosud ojedinělé řešení.

„Klasické dělení budov na rezidenční a kancelářské je dle našeho názoru minulostí. Existuje celá řada úspěšných firem a živnostníků, kteří chtějí vlastní kanceláře a provozovny vlastnit a nikoliv pronajímat. Našim klientům zároveň nevadí sdílet společné prostory a zázemí v rámci jednoho domu, naopak v tom spatřují zajímavou synergii a zdroj živého, inspirativního prostředí. Jde o nový trend sledující potřeby moderního městského člověka a Karlín Group chce být u toho,“ sdělil Jan Ludvík, partner Karlín Group.

Církev investuje své prostředky proto, aby z výnosů mohla financovat svoji činnost a byla v budoucnu nezávislá na státu. Výše zmíněný projekt vhodně doplňuje její ostatní investiční záměry. Jednání o investici včetně všech smluvních záležitostí probíhalo několik měsíců a na straně biskupství se ho účastnil početný tým včetně externích odborníků, jehož součástí byli i poradci z KPMG Česká republika.

„Jsme dlouhodobým investorem, který klade velký důraz na etický charakter investic. Pro projekt v Karlíně jsme se mimo jiné rozhodli proto, že naším partnerem je společnost, která úspěšně rozvíjí toto území a dává mu novou, přívětivou tvář,“ uvedl královéhradecký biskup Jan Vokál.

„Tento obchod vnímáme jako prestižní spojení dvou důvěryhodných partnerů v atraktivním projektu a jsme rádi, že jsme mohli být u toho“ doplnil Miroslav Linhart, partner oddělení nemovitostí společnosti Deloitte, která obchod zprostředkovala.

Multifunkční objekt v Karlíně navazuje na předchozí úspěšné realizace společnosti Karlín Group. Ta se vždy snažila o rozvíjení živého a pestrého charakteru karlínské čtvrti, a to jak z hlediska architektonického, tak z hlediska prolínání různých funkcí. S podobným přístupem developer připravuje i své další projekty v Karlíně, Holešovicích či na Smíchově. Karlín Group chystá rovněž významný projekt rezidenčního bydlení v Modřanech.