Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Pardubicích se uskutečnila Bohoslužba vyslání


Datum:

V Pardubicích dnes oficiálně vyslali do Armády České republiky nového vojenského kaplana. Stalo se tak při Bohoslužbě vyslání v kostele sv. Bartoloměje.

V Pardubicích se uskutečnila Bohoslužba vyslání

Jako nového vojenského kaplana vyslali do Armády České republiky zástupci České biskupské konference a Ekumenické rady církví jáhna npor. Milana Novotného. Službu nastoupí u 43. výsadkového praporu v Chrudimi. Ekumenická Bohoslužba vyslání se uskutečnila ve čtvrtek 21. ledna v pardubickém kostele sv. Bartoloměje. Českou biskupskou konferenci na ni zastupoval pražský arcibiskup a primas český kardinál Dominik Duka OP.

Npor. Milan Novotný se narodil v roce 1975 v Pardubicích. Vyučil se v oboru tesař, kovář a maturoval na SOU stavebním v Hradci Králové. Po maturitě studoval humanitní vědy zaměřené na pedagogiku a psychologii, promoval v roce 1999, poté absolvoval ucelený výcvik Rogersovské psychterapie a supervizní výcvik. Od roku 2000 pracoval jako psycholog ve věznici v Pardubicích. Od roku 2005 vyučoval psychologii na Univerzitě Pardubice. V roce 2011 nastoupil do jáhenské formace a zahájil teologická studia a roku 2014 přijal jáhenské svěcení. Od roku 2000 je ženatý a má tři děti. Od roku 2014 je trvalým jáhnem římskokatolické církve. (peš, foto: ht)