Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Biskup Jan sloužil mši svatou za Lékařskou fakultu UK


Datum:

V sobotu 21. listopadu sloužil biskup Jan Vokál v katedrále Svatého Ducha pontifikální mši svatou za Lékařskou fakultu UK.

Galerie: Biskup Jan sloužil mši svatou za Lékařskou fakultu UK

"Zde před oltářem se dnes schází společenství lidí, kteří svůj život zasvětili vědě a výzkumu, výuce i každodenní praxi při uzdravování člověka z nemocí. Situace, kdy za někým přijde nemocný a dotyčný má možnost pomoci, vrátit ku zdraví, patří mezi nejkrásnější služby, které lze na tomto světě člověku prokázat." řekl v úvodu slavnostní mše svaté královéhradecký biskup Jan Vokál. Poté přivítal představitele fakulty, lékaře, studenty i zástupce města a poděkoval za to, že se rozhodli završit oslavy tohoto významného jubilea právě v katedrále Svatého Ducha.

Ve svém kázání pak mluvil o skutečném uzdravení:  "Evangelium (Lk, 11-19) nám tedy připomíná rozdíl mezi uzdravením tělesných obtíží a skutečnou záchranou člověka. Bůh nepřichází k člověku jako čaroděj, který dá mávnutím proutku do pořádku jeho tělo a zařídí, aby člověk nikdy nezemřel. Ne. Nabízí mu život věčný, pro který je smrt těla vstupní branou. A zachráněn je ten, kdo se ve svém časném životě na tento nový život připravuje, kdo přijme jeho hodnoty a snaží se podle nich, podle svého svědomí, i žít." Po mši svaté následovalo pohoštění v biskupské rezidenci, kde si zájemci mohli prohlédnout kapli sv. Karla Boromejského, knihovnu či prezidentský salonek. (ht)

Fotogalerie I

Fotogalerie II