Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Modleme se za synodu o rodině a NEK 2015


Datum:

Přinášíme prosbu Stálé rady ČBK o modlitby za probíhající synodu o rodině a pozvánku biskupů k účasti na Národním eucharistickém kongresu.

Modleme se za synodu o rodině a NEK 2015

Milé sestry a bratři,

obracíme se na Vás s výzvou, která se týká dvou témat těchto dní: probíhající biskupské synody o rodině a blížícího se Národního eucharistického kongresu. Ve dnech 4. ‒ 25. října 2015 probíhá v Římě XIV. řádné shromáždění biskupské synody věnované rodině. Delegáti se věnují tématu, které je pro nás a Církev nanejvýš důležité, nebojíme se říci, že dokonce klíčové. Prosíme tedy i Vás: modlete se spolu s námi nejen za rodiny s jejich radostmi i starostmi či papeže Františka, ale také všechny synodní otce, včetně zástupce ČBK, královéhradeckého biskupa Mons. Jana Vokála.

Navíc již ve dnech 15. ‒ 17. října 2015 proběhne v Brně vrchol Národního eucharistického kongresu 2015 (NEK 2015), na který je možné se stále přihlásit. Přijeďte s námi načerpat duchovní síly, okusit plody bohatství rozmanité Církve, a také zde se pomodlit za naše rodiny i probíhající synodu. Bližší informace o programu, doprovodných aktivitách a možnostech přihlášení naleznete na http://www.nek2015.cz/.

Těšíme se na setkání s Vámi. Za to vše děkují,

kardinál Dominik Duka OP, předseda ČBK
Mons. Jan Graubner, místopředseda ČBK
Mons. František Václav Lobkowicz OPraem, člen Stálé rady ČBK
Mons. Jan Vokál, člen Stálé rady ČBK