Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan vydal pastýřský list o povolání ke kněžství


Datum:

Právě dnes zazněla při bohoslužbách slova biskupa Jana z jeho pastýřského listu. Věnuje se v něm povolání ke kněžství.

Biskup Jan vydal pastýřský list o povolání ke kněžství

Královéhradecký biskup Jan Vokál rozeslal u příležitosti 4. neděle postní do všech farností diecéze svůj letošní druhý pastýřský list. Biskup Jan se v něm na základě úryvku z Matoušova evangelia, jak Ježíš z rybářů Šimona a Ondřeje udělal rybáře lidí, obrací ke všem, kteří zaslechli Pánovo volání "Pojď za mnou!".

"Vás všechny, kterých se to týká, chci povzbudit výzvou, abyste se vžili do situace rybářů od Galilejského jezera. Mužů, kteří nevynikali vlastnostmi, jichž by si svět jakkoli cenil. Pán přesto jde, sám si je navzdory kritérií světa vybírá za své nejdůvěrnější spolupracovníky a jednoduše jim říká: Pojďte za mnou! Doposud jste byli rybáři, od nynějška budete lovit lidi do sítí Boží lásky," píše v pastýřském listě biskup Jan.

V závěru listu nejvyšší diecézní pastýř poukazuje, že každá farnost naléhavě potřebuje kněze a Pán nepřestává povolávat své rybáře. Jen čeká na jejich odpověď. "Proto se nebojte a štědře mu odpovězte," končí biskup Jan a nabízí osobní rozhovor každému, kdo o cestě kněžství uvažuje. (peš)

Pastýřský list zde