Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Modleme se devítidenní novénu


Datum:

Biskup Jan Vokál vyzývá věřící, aby se ve dnech 13. až 21. listopadu modlili novénu za diecézi.

Modleme se devítidenní novénu

Biskupství královéhradecké vydalo jako modlitební pomůcku k zakončení oslav 350. výročí založení diecéze brožurku s názvem Novéna - výročí diecéze 2014. K dispozici ji mají věřící ve všech farnostech. Výročí diecéze se totiž nepřipomínáme jen poutěmi, koncerty a výstavami, ale i v soukromí a tichu modlitby. A právě zmíněná brožurka má modlitbu soukromou i ve farnostech podnítit, a to zejména v týdnu od 13. do 21. listopadu.

"Brožurka je pomůckou k devítidenní přípravě na velkou závěrečnou pouť, vede nás především k usebrání, aby Boží Milosti, které nám pouť přinese, byly co nejhojnější," píše v jejím úvodu biskup Jan Vokál. "Velmi bych si přál, aby se k ní třeba i na dálku připojili staří a nemocní, jejichž modlitbu tolik potřebujeme," pokračuje biskup Vokál.

Devítidenní novéna se skládá ze zamyšlení P. Jana Linharta, která se ohlížejí k jednotlivým diecézním poutním místům, na která jsme v průběhu roku putovali, a ke světcům s nimi spjatým. Nechybí ani úryvky z Evangelia, otázka pro život každého z nás a závěrečná modlitba. (peš)

Novéna ke stažení