Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Breviář nově v iPhone. Funguje i bez připojení


Datum:

Od úterý 18. února si mohou uživatelé iPhonů a iPadů stáhnout aplikaci s modlitbami Breviáře v off-line verzi.

Breviář nově v iPhone. Funguje i bez připojení

 

Denní modlitbu církve se stále více kněží i laiků modlí z displeje telefonu, který je pořád po ruce. Od úterý 18. února je poprvé k dispozici aplikace Breviář pro iPhone a iPad v češtině a v off-line verzi. Pro přístup k modlitbám tedy není třeba připojení k internetu, což je zvlášť praktické na cestách a v zahraničí.

 

Aplikace, která je zdarma dostupná na App Store (zde), nabízí na každý den kompletní sadu modliteb Breviáře - uvedení do první modlitby dne, modlitbu se čteními, ranní chvály, tři modlitby uprostřed dne, nešpory i kompletář. Také je možné si zvolit, které části ze společných textů má aplikace na daný den zobrazovat. Kromě české varianty je v App Store ke stažení také verze slovenská a maďarská.

 

Na aplikaci se podíleli slovenští programátoři, pražské a olomoucké arcibiskupství, její dokončení podpořil také královéhradecký biskup Jan Vokál, který předsedá Radě pro informační technologie České biskupské konference.

 

Aplikace s breviářem je již dostupná také pro platformy Android a Windows Phone, nabídka je tedy nyní kompletní.

 

Nedávno byla pro iPhone a iPad zprovozněna také aplikace Liturgie.cz, která nabízí různé texty pro kněze "do terénu" - například k žehnání či udělování svátostin.