Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zemřel P. Jan Kmoníček z Týnce nad Labem


Datum:

Odešel náhle ve čtvrtek 23. ledna ve věku 52 let. Týneckou farnost spravoval více než dvě desetiletí. Rozloučení bude v sobotu 1. února.

Zemřel P. Jan Kmoníček z Týnce nad Labem

 

Ve čtvrtek 23. ledna 2014 byl Pánem povolán na věčnost P. Jan Kmoníček, administrátor v Týnci nad Labem. Zemřel náhle na faře ve věku 52 let.

 

Jan Kmoníček se narodil 5. června 1962 v Jičíně. Na kněze ho 14. září 1991 vysvětil v hradecké katedrále Svatého Ducha Mons. Karel Otčenášek. Po roce kaplanské služby v Novém Městě nad Metují byl 1. listopadu 1992 ustanoven duchovním správcem farností Týnec nad Labem, Chotusice, Konárovice a Záboří nad Labem, kde sloužil Božímu lidu až do své smrti.

 

Roky prožité v náročných podmínkách Polabí formovaly jeho život v duchu Kristova evangelia. V tichu a samotě hlásal Boží království nejen svým farníkům, ale i těm, s nimiž se jako kněz setkával.

 

Se zemřelým se rozloučíme při mši svaté v sobotu 1. února v 10.00 hodin v děkanském kostele sv. Jana Křtitele v Týnci nad Labem a téhož dne ve 14.00 hodin! (změna oproti původnímu času 13.30 hod.) v arciděkanském chrámu sv. Jakuba Staršího, apoštola, v Jičíně.

 

Po mši svaté bude tělo zemřelého kněze Jana uloženo do rodinné hrobky na hřbitově v Jičíně – Novém Městě.

 

Pane, dej mu věčné odpočinutí a světlo věčné, ať mu svítí u Tvých svatých na věky!

 

Parte naleznete zde.