Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Jděte k volbám, vyzval biskup Jan Vokál. Podpořit svobodu a odpovědnost


Datum:

Pastýřský vzkaz se četl v neděli před volbami ve všech kostelích v hradecké diecézi. Biskup vyzval k účasti také mladé lidi.

Jděte k volbám, vyzval biskup Jan Vokál. Podpořit svobodu a odpovědnost

Královéhradecký biskup Jan Vokál v neděli před volbami do Poslanecké sněmovny vyzval všechny věřící v diecézi, aby do volebních místností přišli. Patří to podle něj k odpovědnosti křesťanů za společnost.

 

"Nechci Vám doporučovat žádnou konkrétní stranu ani kandidáta, ale prosím Vás, abyste hlasovali pro ty, kdo ctí svobodu a odpovědnost jednotlivce, kdo nám nebudou bránit vnášet do světa hodnoty Kristova Evangelia, kdo Církvi umožní ve společnosti svobodně žít a působit," píše biskup Jan Vokál.

 

Nadřadit nad tyto hodnoty touhu po větších materiálních výhodách by podle něj bylo nezodpovědné.

 

K účasti vyzval zvlášť mladé lidi, kteří jsou "v každé společnosti nositeli naděje."

Pastýřský vzkaz diecézního biskupa Jana Vokála k parlamentním volbám

Bratři a sestry v Kristu,

 

naléhavě Vás všechny prosím, abyste o příštím víkendu šli k volbám a podpořili v nich hodnoty, které jsou v souladu s naším přesvědčením a vírou. Nechci Vám doporučovat žádnou konkrétní stranu ani kandidáta, ale prosím Vás, abyste hlasovali pro ty, kdo ctí svobodu a odpovědnost jednotlivce, kdo nám nebudou bránit vnášet do světa hodnoty Kristova Evangelia, kdo Církvi umožní ve společnosti svobodně žít a působit.

 

Nedávejme prosím přednost laciným příslibům snadno získaného bohatství před důrazem na to, že každý z nás má za sebe i za druhé odpovědnost před Bohem a tuto odpovědnost z něj nikdo nemůže sejmout. O účast ve volbách zvlášť prosím mladé lidi, kteří jsou v každé společnosti nositeli naděje. Všem Vám srdečně děkuji a žehnám.

 

Váš biskup

+ Jan