Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Malí misionáři se sešli v Chocni


Datum:

V Chocni se již pomalu stává tradicí příjemné setkání dětí i dospělých s misijní tématikou.

Galerie: Malí misionáři se sešli v Chocni

Misijní den se letos uskutečnil poslední srpnovou sobotu v blízkosti farního kostela sv. Františka Serafínského.

Program byl pestrý a děti měly mnoho příležitostí zařádit si, vyzkoušet zábávné hry i různá klání. Šermířské skupiny Balestra z Letohradu a Mortem Iter z Žamberku předvedly na farním dvoře ukázku historického šermu a palných zbraní s odborným výkladem. Součástí programu byla také předpremiérová projekce nového dokumentárního filmu Oázy Perlového Ostrova z prostředí misijních sirotčinců na Srí Lance. Režisér a kameraman Martin Rýznar doplnil promítání o osobní zážitky a bonusová videa. Pro děti byly připraveny výtvarné dílny, zpívání, fotbal a od choceňských farníků občerstvení pro každého, za což jim patří veliký dík. 

Akci završila slavnostní mše svatá, kterou celebroval P. Petr Stejskal, farář z Rychnova nad Kněžnou, a trvalý jáhen Leoš Halbrštát, kaplan 14. brigády logistické podpory v Pardubicích. Bohoslužbu uvedla liturgickým tancem skupina dívek z Dolní Dobrouče a celé setkání doprovázela schola děvčat z Letohradu. Během obřadu složily slib děti vstupující do misijního členství Papežského misijního díla dětí, tzv. Misijního klubka. Oficiálně zde vzniklo Misijní klubko z Proseče s pořadovým číslem 202 a o nové členy se rozrostla Misijní klubka z Letohradu, Slatiny nad Zdobnicí, Vamberka,  Nekoře a Olešnice.

Malí misionáři se zavazují k denní modlitbě za misie a týdenní almužně pro chudé v rámci svých možností. Úkolem členů je také usilovat o křesťanskou lásku, radost a pokoj ve svém okolí. Nutno podotknout, že jim to jde často lépe než dospělým, což bylo také patrné na Misijním jarmarku, kde děti nabízely své výrobky za dobrovolné dary na misie. Akce podpořila projekty PMDD pro děti na Srí Lance.

Celé setkání se neslo v duchu slov papeže Františka: "..misionáři nemají být smutní a skleslí, ale naopak, mají šířit radost a naději všude kolem sebe!" ...

http://www.chocen.farnost.cz/misijni-den-2013

Fotogalerie zde.