Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Na Den dětí se konala celostátní 11. Misijní pouť v Lidečku


Datum:

V sobotu 1. června se v Lidečku, arcidiecéze olomoucká, konala 11. celostátní Misijní pouť spojená s 8. Misijním dnem dětí, pořádaná PMD a farností Lidečko.

Na Den dětí se konala celostátní 11. Misijní pouť v Lidečku

Pomoci s organizací se ujali především mladí lidé z místní farnosti, z okolních děkanátů a také z Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži. Účastníkům připravili pestrý program. Sami se sešli již v předvečer pouti při adoraci Nejsvětější Svátosti, aby Pána prosili o požehnání při celé akci.

Po zahájení pouti a duchovním slovu P. Jiřího Šlégra, Národního ředitele PMD, se přes drobné mrholení pustilo do „putování po kontinentech“ formou her 196 zaregistrovaných účastníků, z toho asi 160 dětí. Pro místní a ty, kteří právě nesoutěžili, bylo v nabídce posezení u cimbálové muziky, Misijní výstava a jarmark, seznámení se s činností PMD anebo možnost tiché adorace v kostele. Po hrách a poledním občerstvení bylo na řadě Misijní divadlo připravené Dramatickým kroužkem Domova mládeže kroměřížského Arcibiskupského gymnázia a sestrami svatého Kříže. K následnému losování cen a odeslání balónků s modlitbami do nebe už vysvitlo sluníčko a den zakončila společná mše svatá celebrovaná P. Jiřím Šlégrem a dalšími kněžími. Výtěžek akce je v rámci projektů Papežských misijních děl věnován chudým dětem na Srí Lance, činí 29 365 Kč.

Více informací:

s. M. Luisa Ščotková, diecézní ředitelka PMD za olomouckou arcidiecézi

PMD, 543 51 Špindlerův Mlýn 33, tel. 499 433 058, 604 838 882, pmd [at] missio.cz, http://www.missio.cz/.