Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sobotní setkání mládeže odtajnilo podrobný program


Datum:

Účastníky čeká mše svatá s biskupem, autorský muzikál i strategické hry po Hradci Králové.

Sobotní setkání mládeže odtajnilo podrobný program

 

Setkání odstartuje sobotu 23. března v 9:00 v budově hradecké filharmonie písněmi kapely VeKa (Vesmírná Kapela, více o ní zde), která bude doprovázet celodenní program. Navzdory profesionálnímu zvuku ji tvoří dobrovolníci, mladí hudebníci z královéhradecké diecéze. Od začátku budou v hledišti i diecézní biskup Jan Vokál a pomocný biskup Josef Kajnek.

Po úvodních pozdravech a Slovu na den se představí zástupci mládeže z jednotlivých vikariátů, kteří pomáhají tamním kaplanům pro mládež. Ke službě jim dává pověření diecézní biskup právě při setkáních mládeže.

P. Jan Uhlíř z Kutné Hory poté povede katechezi o prožívání víry v každodenním životě a jejím hlásání.

Před polednem začne na pódiu dvouhodinový autorský muzikál Tarsan o životě sv. Pavla z Tarsu v podání amatérského seskupení Spojené farnosti (více o něm zde).

Od 12:00 si však účastníci budou moci vybrat z několika alternativních programů - ze dvou her po městě (strategické a poznávací), dále volejbalové utkání nebo další sportovní a deskové hry.

V jednu hodinu začne tichá adorace v  kapli Sv. Klimenta u katedrály, její závěr povede P. Filip Foltán spolu s mladými z Červeného kostelce. Další možností bude modlitba chval v katakombách Nového Adalbertina. Od jedné do tří hodin může také každý přistoupit ke svátosti smíření v katedrále.

O půl třetí začne v katedrále modlitba křížové cesty s meditacemi společenství mladých z Chrudimi.

Ve tři hodiny celé setkání vyvrcholí mší svatou v katedrále Svatého Ducha, jejímž hlavním celebrantem bude hradecký biskup Jan Vokál. Letos se bohoslužba ponese ve znamení Roku víry a cyrilometodějského výročí. Mladí lidé při ní mohou obnovit své rozhodnutí přijmout a hlásat Krista a na znamení toho převzít malý byzantský křížek na krk. Ten je společným symbolem všech letošních setkání mládeže v českých a moravských diecézích. Hudební doprovod mše svaté si vezmou na starost spojené scholy Kapky. feat VíraS z Polné a z Lázní Bělohrad.

 

 

Byzantský křížek, nalezený v Sadech u Uherského Hradiště, jehož imitaci dostanou účastníci letošního diecézního setkání mládeže.

 

Program ke stažení zde

 

 

 

Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje