Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kněží z hradecké diecéze vydali průvodce postní dobou. S meditacemi na každý den


Datum:

Brožura navazuje na knížku Advent, která vzbudila velký zájem.

Kněží z hradecké diecéze vydali průvodce postní dobou. S meditacemi na každý den

 

Průvodcem, který může dát pevný řád prožívání postní doby, je podle hradeckého biskupa Jana Vokála brožura Půst - paenitemini, credite evangelio. Texty postních meditací na každý den do ní napsalo 44 kněží z královéhradecké diecéze.

 

Každá kapitola začíná krátkým čtením z evangelia, pokračuje zamyšlením kněze, doplňují ji texty z kompendia katechismu a dokumentů II. vatikánského koncilu. Zakončena je modlitbou.

 

Kněží-autoři článků jsou různého věku a z různě velkých farností. "Zapojili se i naši senioři. Z bohatství své kněžské víry a letité pastorační zkušenosti mají i ve svém věku Božímu lidu co povědět," říká generální vikář Josef Socha, který autorský tým vedl.

 

Knížka navazuje na adventní brožuru Advent - rorate coeli desuper, o kterou byl velký zájem nejen v hradecké diecézi a prodalo se jí několik tisíc výtisků.

 

Nová postní brožura bude k dostání v kostelích královéhradecké diecéze, můžete si ji také objednat na adrese biskupstvi [at] bihk.cz. Cena je 40 Kč + obvyklé poštovné (podle počtu kusů).