Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

1. CELOSTÁTNÍ MISIJNÍ ŠTRÚDLOVÁNÍ 2012


Datum:

Jde o projekt záchrany života především pro novorozené děti a kojence, kteří již od narození trpí nedostatkem výživy a často brzy po porodu umírají na podvýživu.

1. CELOSTÁTNÍ MISIJNÍ ŠTRÚDLOVÁNÍ 2012

Na začátku velikonoční doby vyhlásila Papežská misijní díla (PMD) v rámci týdne pro neziskový sektor 1. celostátní Misijní štrúdlování s úmyslem pomoci hladovějícím dětem v misiích. Od té doby se na mnoha místech naší republiky zapojují ochotní lidé, aby svým dílem trpícím přispěli. Do poloviny května toto společné úsilí přineslo opravdu pěkný výsledek.

Na účet PMD se na tento účel sešlo 225 825 Kč.

Díky ochotě mnoha dobrých lidí tak můžeme opravdu štědře pomoci velmi chudým dětem do Zambie. Jde o projekt záchrany života především  pro novorozené děti a kojence, kteří již od narození trpí nedostatkem výživy a často brzy po porodu umírají na podvýživu. Pomoc se dostane též sirotkům a opuštěným dětem. O děti se starají místní řeholní sestry a kromě kvalitní základní výživy poskytují dětem i potřebnou lékařskou péči. I když nebyla zrovna „štrúdlová sezóna“, do Misijního štrúdlování se zapojilo více než 50 skupin. Následující čísla odhadujeme, protože ne všichni je uvedli: pekařů a pekařek bylo přibližně kolem 500 a počet štrúdlů přesahuje 1100. Kdyby se daly za sebe a každý štrúdl měl 30 cm, štrúdly by měřily přes 330 m. Někde akce probíhala formou agapé, jinde byly nabízeny již připravené balíčky po mši svaté v neděli. Různost těst i náplní svědčí o tvořivosti výrobců, ale samozřejmě nejvíce se peklo s jablky. V Mateřské škole v Českých Budějovicích se dokonce nabízely štrúdly s náplněmi v pěti misijních barvách. Štrúdlování probíhalo především ve farnostech, ale i ve školách, a v různých společenstvích. Akce se bude za rok opakovat.

Děkujeme všem, kteří se rozdělili o velikonoční radost s těmi nejpotřebnějšími a pomohli zmírnit hlad dětí ze Zambie.

zpráva