Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Gratulace ke jmenování kardinálem


Datum:

V pátek dne 6. ledna 2012 o slavnosti Zjevení Páně jmenoval ve Vatikánu Svatý otec Benedikt XVI. pražského arcibiskupa Dominika Duku OP kardinálem.

Gratulace ke jmenování kardinálem

Přinášíme gratulaci, kterou královéhradecký biskup Jan Vokál zaslal pražskému arcibiskupu Dominiku Dukovi OP ke jmenování kardinálem:

V Hradci Králové dne 6. ledna l. P. 2012 o slavnosti Zjevení Páně

 

Vaše Eminence,

drahý arcibiskupe Dominiku,

 

            s radostí a pohnutím jsem přijal zprávu o Vašem povýšení do kardinálského sboru. Toto milé papežovo gesto, vřele přijaté věřícími i nevěřícími, je vyznamenáním nejen pro Vás, pro naši církev, ale i pro celý národ. Je to velká pocta pro královéhradeckou diecézi, kterou jste jedenáct let vedl jako biskup svou otcovskou moudrostí, svou erudicí a v duchu laskavého přátelství.

            Kardinálská hodnost ještě posílí již tak vlivný hlas pražského arcibiskupa a českého metropolity. Vyjadřuji vděčnost Svatému otci, že ocenil Vaše mimořádné morální, pastorační, intelektuální a lidské kvality. Věřím, že Vaše jmenování je a bude plodným přínosem do sboru nejvyšších poradců hlavy katolické církve.

            Jménem spolupracovníků, kněží, jáhnů, věřících i jménem svým Vám z celého srdce blahopřeji a v modlitbě vyprošuji bohaté dary Ducha svatého. Ať radost z Boha je Vaší silou (srov. Neh 8,10).

            V Kristu oddaný

 

                                              + Jan Vokál 

                                              biskup královéhradecký