Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

ZŠ a MŠ Jana Pavla II. vítá budoucí prvňáky již nyní


Datum:

Den otevřených dveří 24. listopadu 2011 od 8 do 12 hodin.

ZŠ a MŠ Jana Pavla II. vítá budoucí prvňáky již nyní

Předškolákům, kteří se v lednu chystají k zápisu do první třídy, nabízí ZŠ Jana Pavla II. v Hradci Králové přípravný kurz, který by jim měl usnadnit nástup do školy. Kurz vede Mgr. Kateřina Stejskalová, zkušená elementaristka a předpokládaná učitelka budoucí první třídy. Vedle procvičování potřebných dovedností (grafomotorika, pravolevá orientace, zrakové a sluchové vnímání, časové vztahy, barvy, porovnávání množství atd.) si děti mohou postupně zvykat na školní prostředí i budoucí kolektiv spolužáků. Setkání probíhají každou středu od 15.00 do 15.45 hodin, do kurzu je možné nastoupit kdykoli v průběhu roku.

Účast na předškolní přípravě nezavazuje k nástupu do církevní ZŠ, je však dobrou příležitostí k nahlédnutí, úvaze a případnému rozhodnutí.

Prostory školy a její každodenní provoz si zájemci mohou prohlédnout také na Dnu otevřených dveří, který se bude konat 24. listopadu od 8 do 12 hodin. Tentýž den odpoledne od 15 do 17 hodin bude nachystáno pro děti a jejich rodiče adventní tvoření, při němž si účastníci budou moci vyrobit tradiční adventní a předvánoční dekorace.

Stanislava Kučerová