Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Židle pro Neratov


Z diecéze
Datum:

Kupte si židli, ponese vaše jméno.

Podobně jako je zvykem podpořit stavbu varhan koupí píšťaly, můžete zakoupit i židli pro Neratov, která už napořád ponese vaše jméno vygravírované na opěradle. Je možno jich samozřejmě zakoupit i více.  Jedna vás tu vyjde na 6050 korun a jaké jméno ponese, je už na vás.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Neratově v Orlických horách je významným místem královéhradecké diecéze, které přitahuje nejen poutníky. Kdysi mu hrozila demolice, ale dnes opět vzkvétá. Díky snaze Občanského sdružení Neratov a mnoha dobrovolníků to tu žije, a to nejen duchovním životem. Lidé za zdejší jedinečnou atmosférou přijíždějí z koutů země.

"Časté společenské události, mše, svatby, koncerty, ale i divadelní představení a zvětšující se zájem o poutní místo požadují doplnit kostel o variabilní sedací nábytek. Bude stohovatelný, spínatelný do řady a bude možno jej sestavovat do různých formací. Jedná se o dřevěné židle, některé s podpěrkami rukou, jiné bez, tak aby variabilita uspořádání byla co největší. Tento mobiliář bude používán pouze v případě nutnosti pro větší plánované akce. Lavice v kostele zůstanou. Koncerty a akce, které se v kostele pořádají, bývají plně obsazené a tímto způsobem chceme lidem dopřát nejen dostatek místa, ale i pohodlí," vysvětluje smysl projektu Židle pro Neratov na svém webu občanské sdružení Neratov.