Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Papež František: Život je o putování


Z Vatikánu
Datum:

Papež František zveřejnil krátké videoposelství pro účastníky Světových dnů mládeže v Lisabonu.

Italské periodikum Avvenire zveřejnilo videoposelství papeže Františka určené mladým poutníkům, kteří se 1.-6. srpna zúčastní Světových dnů mládeže 2023 v portugalském Lisabonu. Papež ve videu mladým říká:

"Milí mladí lidé, kteří odjíždíte do Lisabonu na Světový den mládeže, přeji vám šťastnou cestu. Doufám, že na setkání dorazíte plni radosti. Vydejte se po této cestě a vydejte se na cestu. Život je o putování. Mladí lidé jsou povoláni k tomu, aby se vydávali na cestu. Odvážně se snažte jít vpřed a vždy hledět k cíli. Čiňte tak s mystikou cesty, vždy kráčejte s ostatními a nikdy sami. Ať vám Bůh žehná. A děkuji vám za vaše úsilí a dobrou práci. Přeji vám hezký den!"

Na SDM v Lisabonu se zaregistrovalo přibližně 600 tis. poutníků (pozn. red.: finální číslo se odhaduje až na jeden milion účastníků), mnozí z nich se již vydali nebo se v těchto dnech vydávají na cestu do portugalského hlavního města.

Některé skupiny mají na své pouti do Portugalska i různé zastávky, včetně Svaté země, španělského Santiaga de Compostela či dalších míst po celé Evropě.

Světové dny mládeže začínají 1. srpna několika katechezemi a následující den přijíždí papež František, aby mladé doprovodil na jejich cestě víry a bratrství.

Video