Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ing. Jana Doskočila, osobnost diecéze, připomene Filharmonie


Z diecéze
Datum:

Využijte čestné vstupenky...

Pro ty, kteří ho znali, je koncert ve Filharmonii zdarma. Stačí říct na pokladně Filharmonie,  jeho jméno. Dostanete dvě vstupenky, pokud budete mít zájem.

Životní příběh Ing. Jana Doskočila je příběhem člověka pevné vůle, pokory, služby druhým a také člověka pevně zakotveného ve své křesťanské víře, který hájí její hodnoty bez ohledu na politické okolnosti nebo vlastní prospěch. Kromě svých mnoha dalších aktivit byl Jan Doskočil také dlouholetým členem správní rady Filharmonie Hradec Králové a členem Nadačního fondu Varhany pro Filharmonii Hradec Králové.

Připomeňme, že v letech 1994–1998 zastával funkci náměstka primátora a později i primátora Hradce Králové, od roku 1998 pracoval na Biskupství královéhradeckém a za svou činnost pro církev byl v roce 2009 oceněn vyznamenáním Pro Ecclesia et Pontifice.

To, že na jeho počest zazní královský nástroj v sále FHK je tedy nejen symbolické, ale i lidsky upřímné poděkování za jeho snahu v sále Filharmonie varhany postavit. O Janu Doskočilovi bylo již napsáno mnoho. Na programu vzpomínkového koncertu zazní zdejší varhany také samostatně, ve většině skladeb ale právě ve spojení lesním rohem. Na varhany zahraje Michaela Káčerková, na lesní roh Ondřej Vrabec.

Koncert Variace s hornou zazní v neděli 14. 1. od 17 hodin v sále Filharmonie Hradec Králové