Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Apoštolát modlitby - červenec


Z Vatikánu , Apoštolát modlitby
Datum:

Přidejte se svými modlitbami ke Světovému apoštolátu modliteb.

Naléhavý úmysl Celosvětové sítě modlitby s papežem na měsíc červenec 2023

Modleme  se za mír, a to zvláště za tolik zkoušený ukrajinský lid

Po této výzvě papež František ve své promluvě 2. července vzápětí upozorňuje: „A nezapomínejme ani na další války, na které se bohužel často zapomíná.“ Křesťan se nemá v modlitbě za mír unavit ani v době dovolených, jež jsou v letním období tradiční. Odpočinek si my dopřát můžeme. A ostatní? Kolika lidem, kteří již dlouhou dobu nemohou se těšit z daru pokojných časů, chybí. Žel, mnohdy ignorujeme „konflikty a střety, které potřísnily krví mnohá místa na zemi; tolik válek je dnes!“ 
Papež je neúnavný. Nezapomíná. Připomíná. Burcuje. Ale rovněž pracuje prostředky diplomatickými. Z Moskvy se na konci června vrátil kardinál Matteo Zuppi, mimořádný papežský vyslanec. Nejdříve navštívil Kyjev, následně Moskvu. Když nemůžeme nyní válku zastavit, – nutno dodat: Ukrajina totiž se nejen úspěšně, nýbrž i legitimně staví na odpor mnohem silnějšímu soupeři, – můžeme přispívat tím, co možné je: umenšovat následky této válečné agrese ze strany kremelského režimu. Je bezesporu povzbudivou skutečností, že významná osobnost katolické církve byla v Moskvě přijata na vysoké úrovni. Byl mezi nimi Jurij Ušakov, poradce prezidenta Putina pro zahraniční záležitosti, prezidentská komisařka pro práva dětí v Ruské federaci Marie Alexejevna Lvová-Bělová a moskevský patriarcha Kyrill. Papežův ambasador v prvé řadě přinesl papežovu žádost, aby bylo možné otevřít humanitární kanály pro děti a vězně. Právě humanitární aspekt této iniciativy byl silně zdůrazněn, stejně jako potřeba dosáhnout tak mnoho žádoucího míru. „Zajímejme se o to, co se děje, pomáhejme trpícím a modleme se, protože modlitba je něžná síla, která chrání a udržuje svět.“ Těmito slovy svěřil papež svůj úmysl Celosvětové síti modlitby s papežem, jak činí obvykle o první neděli v měsíci. 

Úmysl papeže 

Za prohloubení života z eucharistie

Modleme se, aby katolíci postavili do středu svého života slavení eucharistie, které hluboce proměňuje lidské vztahy a otevírá je setkání s Bohem i bližními.

Národní úmysl

Za manžele

Modleme se za manžele, aby společně strávený čas dovolených a prázdnin prohloubil jejich vzájemnou úctu a věrnost.